top of page

CHILDREN'S BOOKS

Children's Books: Programme
Design sans titre.png

Noen komt thuis van school, boos en verdrietig. Iemand had gelachen met haar donkere huid en wilde krullen. Hij had gezegd dat ze maar weg moest gaan. Maar Noen wil helemaal niet weg. En dat hoeft ook niet, want Noen is prima zoals ze is. Meer nog, ze is MAGISCH.

Opgroeien als een bruin meisje in het Westen brengt heel wat uitdagingen mee. Je ziet jezelf weinig weerspiegeld in de beelden die je te zien krijgt. Op televisie, in films en ook in boeken blijft het speuren naar iemand die eruitziet en die hetzelfde meemaakt als jij. Brown Girl Magic wil deze leegte mee opvullen. Het is een boek voor, door én over bruine meisjes. Over kroeshaar en gouden huid, over pesten en liefhebben, over alle maten, vormen en soorten bruine meisjes. Het is een boek dat die meisjes (nog) sterker hoopt te maken. Want geef nu toe: ze zijn gewoon magisch!

Little AFricans (LOGO).png

LITTLE AFRICANS

Ces livres sont destinés aux enfants africains et afro descendants dans un premier temps, comme une ancre identitaire, un rappel à leur origine, culture et milieu. Mais pas seulement. Il s’agit également de livres qui prônent la diversité. Une danseuse en plein envol, une princesse égyptienne au milieu des pyramides, une jeune fille masaï…voilà des images que nos plus jeunes ne croisent pas dans leur quotidien.

Deze boeken zijn bedoeld voor Afrikaanse en Afro-afstammelingen als een identiteitsanker, een herinnering aan hun afkomst, cultuur en omgeving. Maar niet alleen dat. Het zijn ook boeken die diversiteit bepleiten. Een danseres in volle vlucht, een Egyptische prinses in het midden van de piramides, een jong Maasai-meisje… het zijn beelden die onze jongste kinderen in hun dagelijks leven niet tegenkomen.

bottom of page